Біохімічний склад м'язової тканини баранчиків різних конституційних типів асканійської тонкорунної породи
Н. М. Параняк, В. В. Гавриляк, П. В. Стапай, С. В. Кочетов, В. М. Іовенко, В. Сербіна
Проведено вивчення особливостей біохімічного складу м'язової тканини баранчиків таврійського типу асканійської тонкорунної породи в залежності від типу имо гену л.
Встановлено, що найкращу біологічну цінність має м'ясо баранчиків грубого типу завдяки найвищому показнику відношення білок : жир, найбільшій кількості загальних білків за рахунок фракції ?-глобулінів, оптимальній кількості загальних ліпідів, найбільшій кількості фосфоліпідів і найменшій кількості имо гену фракцій.
скачати повний текст статті в форматі PDF
|