Фітоінженіринг як сучасний напрямок створення анаболічних засобів рослинного походження для підвищення продуктивності сільськогосподарських тварин
В. І. Гноєвий, І. В. Гноєвий, В. М. Морозикова, В. С. Кисличенко, Г. В. Зайченко, У. В. Карпюк, Ю. О. Роздайбєда
Отримано густий екстракт із вегетативної маси сої, зібраної у фазу цвітіння. Визначено органолептичні і фізико-хімічні його показники. Вивчено якісний склад та кількісний вміст наступних біологічно активних сполук густого екстракту із вегетативної маси сої: флавоноїдів, ізофлавоноїдів, гідроксикоричних кислот, суми окислювальних фенолів, полісахаридів, вільних та зв'язаних амінокислот. Експериментально встановлено, що густий екстракт проявляє виразні анаболічні властивості у щурів.
скачати повний текст статті в форматі PDF
|