Склад жирних кислот плазми крові корів при згодовуванні їм насіння ріпаку
О. Й. Цісарик, Г. В. Дроник
У статті наведено результати досліджень складу жирних кислот плазми крові корів при згодовуванні їм насіння ріпаку безерукового низькоглюкозинолатного сорту Дангал. Встановлено, що ліпідний комплекс насіння ріпаку здійснює модифікацію складу жирних кислот плазми крові, яка проявляється зниженням ступеня насиченості та частки середньоланцюгових насичених жирних кислот (С12-С16), підвищенням співвідношення між вмістом ПНЖК n-3 і n-6 рядів, зростанням рівня транс-11 С18:1. Вказані зміни складу жирних кислот плазми крові є передумовою зміни складу жирних кислот молочного жиру в напрямі підвищення його біологічної цінності.
скачати повний текст статті в форматі PDF
|