Інститут біології тварин ГоловнаКонтактна інформація
in English

Склад жирних кислот плазми крові корів при згодовуванні їм насіння ріпаку

О. Й. Цісарик, Г. В. Дроник

У статті наведено результати досліджень складу жирних кислот плазми крові корів при згодовуванні їм насіння ріпаку безерукового низькоглюкозинолатного сорту Дангал. Встановлено, що ліпідний комплекс насіння ріпаку здійснює модифікацію складу жирних кислот плазми крові, яка проявляється зниженням ступеня насиченості та частки середньоланцюгових насичених жирних кислот (С12-С16), підвищенням співвідношення між вмістом ПНЖК n-3 і n-6 рядів, зростанням рівня транс-11 С18:1. Вказані зміни складу жирних кислот плазми крові є передумовою зміни складу жирних кислот молочного жиру в напрямі підвищення його біологічної цінності.

скачати повний текст статті в форматі PDF

Біологія тварин

Біологія тварин Том 8,
№ 1-2, 2006р

Біологія тварин Том 9,
№ 1-2, 2007р

Біологія тварин Том 10,
№ 1-2, 2008р

Біологія тварин Том 11,
№ 1-2, 2009р

Біологія тварин Том 12,
№ 1, 2010р

Біологія тварин Том 12,
№ 2, 2010р

Правила оформлення статей

Науково-технічний бюлетень

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 1-2, 2008р

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 1-2, 2008р

Науково-технічний бюлетень Том 10, № 1-2, 2009р

Науково-технічний бюлетень Том 11, № 1, 2010р

Науково-технічний бюлетень Том 11, № 2-3, 2010р

Правила оформлення статей

Посилання