Інститут біології тварин ГоловнаКонтактна інформація
in English

Особливості жирнокислотного складу бринзи, виготовленої з молока різних видів тварин

Б. І. Галух

У статті наведені дані про результати дослідження жирнокислотного складу бринзи, виготовленої з молока корів, овець, кіз та сумішей молока коров'ячого і овечого (1:1), коров'ячого і козиного (1:1) в умовах передгірського і гірського регіону західної України, при застосуванні традиційної і нової технології виробництва бринзи. Встановлено найвищий рівень коротколанцюгових жирних кислот і найнижчий - ненасичених жирних кислот у бринзі з козиного молока. У всіх зразках бринзи був однаковий відносний вміст біологічно активних ізомерів олеїнової і лінолевої кислот.

скачати повний текст статті в форматі PDF

Біологія тварин

Біологія тварин Том 8,
№ 1-2, 2006р

Біологія тварин Том 9,
№ 1-2, 2007р

Біологія тварин Том 10,
№ 1-2, 2008р

Біологія тварин Том 11,
№ 1-2, 2009р

Біологія тварин Том 12,
№ 1, 2010р

Біологія тварин Том 12,
№ 2, 2010р

Правила оформлення статей

Науково-технічний бюлетень

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 1-2, 2008р

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 1-2, 2008р

Науково-технічний бюлетень Том 10, № 1-2, 2009р

Науково-технічний бюлетень Том 11, № 1, 2010р

Науково-технічний бюлетень Том 11, № 2-3, 2010р

Правила оформлення статей

Посилання