Інститут біології тварин ГоловнаКонтактна інформація
in English

Жирні кислоти корму та кормових добавок і їх вплив на жирнокислотний склад скелетних м'язів і ріст коропів

М. М. Цап

Досліджено вміст жирних кислот загальних ліпідів у природних (зообентосі) і штучних (комбікормі, жирових добавках, комбікормі, збагаченому жировими добавками) кормах. Показано вміст жирних кислот загальних ліпідів у скелетних м'язах коропів після згодовування комбікорму, збагаченого жировими добавками, які містять у своєму складі різну кількість жирних кислот. Встановлено, що жирові добавки сприяють збільшенню кількості насичених і ненасичених жирних кислот загальних ліпідів у скелетних м'язах коропів (найбільш виражено після згодовування ріпакового фузу і ріпакової олії). Жирові добавки сприяють зростанню абсолютних приростів живої маси та вгодованості коропів (найбільш виражено після згодовування соняшникової і ріпакової олій).

скачати повний текст статті в форматі PDF

Біологія тварин

Біологія тварин Том 8,
№ 1-2, 2006р

Біологія тварин Том 9,
№ 1-2, 2007р

Біологія тварин Том 10,
№ 1-2, 2008р

Біологія тварин Том 11,
№ 1-2, 2009р

Біологія тварин Том 12,
№ 1, 2010р

Біологія тварин Том 12,
№ 2, 2010р

Правила оформлення статей

Науково-технічний бюлетень

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 1-2, 2008р

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 1-2, 2008р

Науково-технічний бюлетень Том 10, № 1-2, 2009р

Науково-технічний бюлетень Том 11, № 1, 2010р

Науково-технічний бюлетень Том 11, № 2-3, 2010р

Правила оформлення статей

Посилання