Жирні кислоти корму та кормових добавок і їх вплив на жирнокислотний склад скелетних м'язів і ріст коропів
М. М. Цап
Досліджено вміст жирних кислот загальних ліпідів у природних (зообентосі) і штучних (комбікормі, жирових добавках, комбікормі, збагаченому жировими добавками) кормах. Показано вміст жирних кислот загальних ліпідів у скелетних м'язах коропів після згодовування комбікорму, збагаченого жировими добавками, які містять у своєму складі різну кількість жирних кислот. Встановлено, що жирові добавки сприяють збільшенню кількості насичених і ненасичених жирних кислот загальних ліпідів у скелетних м'язах коропів (найбільш виражено після згодовування ріпакового фузу і ріпакової олії). Жирові добавки сприяють зростанню абсолютних приростів живої маси та вгодованості коропів (найбільш виражено після згодовування соняшникової і ріпакової олій).
скачати повний текст статті в форматі PDF
|