Інститут біології тварин ГоловнаКонтактна інформація
in English

Жирнокислотний склад печінки та ріст коропів за згодовування різних кількостей цинку в комбікормі

М. І. Храбко, Й. Ф. Рівіс

Вміст цинку в печінці коропів дослідних груп, яким у складі комбікорму згодовували додаткові кількості цього мінерального елементу, був вищим. У печінці коропів дослідних груп, яким у складі комбікорму згодовували додаткові кількості цинку, за рахунок насичених і, особливо, поліненасичених жирних кислот є тенденція до зростання загального вмісту жирних кислот. При цьому рівень мононенасичених жирних кислот має тенденцію до зниження. У печінці коропів дослідних груп є тенденція до зростання відношення поліненасичених жирних кислот родини n-3 до поліненасичених жирних кислот родини n-6. Однак у печінці коропів дослідних груп є вища інтенсивність перетворень ліноленової і, особливо, лінолевої в їх більш довголанцюгові та більш ненасичені похідні.

скачати повний текст статті в форматі PDF

Біологія тварин

Біологія тварин Том 8,
№ 1-2, 2006р

Біологія тварин Том 9,
№ 1-2, 2007р

Біологія тварин Том 10,
№ 1-2, 2008р

Біологія тварин Том 11,
№ 1-2, 2009р

Біологія тварин Том 12,
№ 1, 2010р

Біологія тварин Том 12,
№ 2, 2010р

Правила оформлення статей

Науково-технічний бюлетень

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 1-2, 2008р

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 1-2, 2008р

Науково-технічний бюлетень Том 10, № 1-2, 2009р

Науково-технічний бюлетень Том 11, № 1, 2010р

Науково-технічний бюлетень Том 11, № 2-3, 2010р

Правила оформлення статей

Посилання