Продуктивність племінних курей та якість інкубаційних яєць за сумісного використання добавок вітаміну а та каротиноїдів у раціоні
О. І. Дух, С. О. Вовк
У статті наведені дані щодо сумісного впливу використання добавок вітаміну А та каротиноїдів до раціону курей у репродуктивний період на несучість птиці, виводимість курчат та рівень вітамінів А і Е у крові, печінці і жовтку яєць. Встановлено, що додавання вітаміну А у кількості 2300 ІО і каротиноїдів - 1,84 мг на голову на добу до раціону курей породи Шавер-579 у період інтенсивної яйцекладки підвищує їх несучість на 13,6 %, виводимість у 2,19 раза та істотно підвищує вміст вітамінів А і Е у крові, печінці і жовтку яєць курей.
скачати повний текст статті в форматі PDF
|