Інститут біології тварин ГоловнаКонтактна інформація
in English

Хімічний склад молока овець української гірськокарпатської породи за умов стійлового та пасовищного утримання

Л. Р. Бурда, П. В. Стапай

У статті наведено результати досліджень хімічного складу молока вівцематок української гірськокарпатської породи з різним кольором вовнового покриву та за різних умов їх утримання. Показано, що молоко, отримане від вівцематок у пасовищний період, характеризується кращим хімічним складом за рахунок вищого вмісту у ньому сухої речовини, білка, жиру, вуглеводів, золи. Калорійність такого молока є на 31 % вищою у порівнянні з молоком, отриманим у стійловий період. Встановлено також деякі різниці у хімічному складі молока тварин з різним кольором вовнового покриву. Показано, що найкращим за хімічним складом і біологічною цінністю є молоко вівцематок з пігментованою вовною, особливо чорною. Тварини з пігментованою вовною характеризуються також вищими надоями молока.

скачати повний текст статті в форматі PDF

Біологія тварин

Біологія тварин Том 8,
№ 1-2, 2006р

Біологія тварин Том 9,
№ 1-2, 2007р

Біологія тварин Том 10,
№ 1-2, 2008р

Біологія тварин Том 11,
№ 1-2, 2009р

Біологія тварин Том 12,
№ 1, 2010р

Біологія тварин Том 12,
№ 2, 2010р

Правила оформлення статей

Науково-технічний бюлетень

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 1-2, 2008р

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 1-2, 2008р

Науково-технічний бюлетень Том 10, № 1-2, 2009р

Науково-технічний бюлетень Том 11, № 1, 2010р

Науково-технічний бюлетень Том 11, № 2-3, 2010р

Правила оформлення статей

Посилання