Вплив пробіотичних добавок на основі дріжджів на продуктивні показники перепелів та якість яєць
М. В. Камінська, Ю. В. Кулай, Н. І. Цепко, Г. В. Колісник, Н. П. Олексюк
У статті представлено дані щодо впливу пробіотичних добавок (препарат "Байкал" ЕМ-1-У, біомаса дріжджів Saccharomyces cerevisiae, біомаса каротиносинтезувальних дріжджів Phaffia rhodozyma) на масу та середньодобові прирости перепілок, морфологічні показники яєць, їх ліпідний склад та інкубаційні якості. При випоюванні пробіотика "Байкал" вивід молодняку перепелів зріс до 82,5 %, що на 17,5 % більше, ніж у контрольній групі. При введенні у раціон біомаси дріжджів S. cerevisiae збільшився вміст вільних жирних кислот у жовтку перепелиних яєць на 21,6 % та підвищився вивід молодняку на 15 % порівняно з відповідними показниками у перепілок контрольної групи. Добавка до корму біомаси дріжджів P. rhodozyma привела до зростання маси 51-добових перепелів на 22,5 г, збільшення на 10,8 % вмісту фосфоліпідів та на 10 % концентрації каротиноїдів у жовтку перепелиних яєць, що привело до підвищення виводу молодняку на 10 %, порівняно з такими показниками птахів контрольної групи.
скачати повний текст статті в форматі PDF
|