Якість, безпека і фальсифікація м'ясної продукції. практичне застосування мікроструктурного методу контролю
І. Я. Коцюмбас, Г. І. Коцюмбас, О. М. Щебентовська
У статті подана інформація про переваги застосування мікроструктурного методу контролю за якістю харчової продукції, зокрема м'ясних виробів. Доведено, що гістологічні методи дослідження дають можливість оцінити структуру продукту в цілому, диференціювати особливості різних тканинних елементів і клітинних структур, виявляти заміну якісної сировини малоцінними добавками, рослинними білками тощо. Метод гістологічного аналізу дозволяє досить швидко отримати результати та оцінити реальний склад більшості видів м'ясопродуктів, що дає підстави рекомендувати його для контролю якості i виявлення фальсифікації м'ясопродуктів.
скачати повний текст статті в форматі PDF
|