Інститут біології тварин ГоловнаКонтактна інформація
in English

Антиоксидантний статус організму індичок за різного рівня йоду у раціоні та їх репродуктивні показники

Я. М. Сірко

У статті наведені дані щодо вмісту гідроперекисів ліпідів і ТБК-активних продуктів та активності антиоксидантних ферментів - глутатіонпероксидази, каталази та рівня відновленого глутатіону в тканинах печінки і жовтку яєць індичок при 4-кратному збільшенні кількості йоду в їх раціоні. Збільшення кількості йоду в раціоні індиків, порівняно з рекомендованим рівнем, не викликало посилення процесів ПОЛ у досліджуваних тканинах печінки та жовтку яєць. Результати інкубації показали, що чотирьохкратне збільшення кількості йоду в раціоні індичок дослідної групи підвищує запліднюваність яєць та виведення індичат.

скачати повний текст статті в форматі PDF

Біологія тварин

Біологія тварин Том 8,
№ 1-2, 2006р

Біологія тварин Том 9,
№ 1-2, 2007р

Біологія тварин Том 10,
№ 1-2, 2008р

Біологія тварин Том 11,
№ 1-2, 2009р

Біологія тварин Том 12,
№ 1, 2010р

Біологія тварин Том 12,
№ 2, 2010р

Правила оформлення статей

Науково-технічний бюлетень

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 1-2, 2008р

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 1-2, 2008р

Науково-технічний бюлетень Том 10, № 1-2, 2009р

Науково-технічний бюлетень Том 11, № 1, 2010р

Науково-технічний бюлетень Том 11, № 2-3, 2010р

Правила оформлення статей

Посилання