Антиоксидантний статус організму індичок за різного рівня йоду у раціоні та їх репродуктивні показники
Я. М. Сірко
У статті наведені дані щодо вмісту гідроперекисів ліпідів і ТБК-активних продуктів та активності антиоксидантних ферментів - глутатіонпероксидази, каталази та рівня відновленого глутатіону в тканинах печінки і жовтку яєць індичок при 4-кратному збільшенні кількості йоду в їх раціоні. Збільшення кількості йоду в раціоні індиків, порівняно з рекомендованим рівнем, не викликало посилення процесів ПОЛ у досліджуваних тканинах печінки та жовтку яєць. Результати інкубації показали, що чотирьохкратне збільшення кількості йоду в раціоні індичок дослідної групи підвищує запліднюваність яєць та виведення індичат.
скачати повний текст статті в форматі PDF
|