| Вплив тривалого згодовування сульфату натрію на вміст жирних кислот в яєчному жовтку гусокБ. М. Петрів, Г. М. Седіло, Й. Ф. РівісВ яєчному жовтку гусок дослідної групи, які додатково до основного раціону споживали сульфат натрію, спостерігається зростання вмісту насичених, мононенасичених і поліненасичених жирних кислот загальних ліпідів і їх неетерифікованих форм. При цьому в яєчному жовтку гусок дослідної групи вірогідно зростає вміст міристинової, пальмітинової, стеаринової, арахінової, олеїнової, лінолевої, ейкозапентаєнової та докозадиєнової жирних кислот загальних ліпідів, а також неетерифікованих форм стеаринової, олеїнової та лінолевої кислот. Процеси етерифікації насичених, мононенасичених і поліненасичених жирних кислот в яєчному жовтку гусок дослідної групи протікають на вищому рівні порівняно до гусок контрольної групи. скачати повний текст статті в форматі PDF |