Вміст продуктів пероксидного окиснення ліпідів і активність антиоксидантних ферментів у скелетних м'язах курчат-бройлерів за різного рівня хрому в раціоні
Н. П. Ненич, Б. М. Куртяк
Наведені дані про вміст продуктів ПОЛ і активність антиоксидантних ферментів у грудних м'язах курчат-бройлерів, яким згодовували комбікорм з добавкою хрому в кількості 400, 800, 1600, 3200 мкг/кг у вигляді хлористого хрому. Встановлено, що при додаванні хрому до раціону курчат-бройлерів у кількості 800-3200 мкг/кг у грудних м'язах вірогідно зменшується вміст гідроперекисів ліпідів та збільшується вміст відновленого глутатіону. Рівень хрому в раціоні суттєво не вплинув на активність супероксиддисмутази і глутатіонпероксидази в грудних м'язах курчат-бройлерів.
скачати повний текст статті в форматі PDF
|