Інститут біології тварин ГоловнаКонтактна інформація
in English

Вміст продуктів пероксидного окиснення ліпідів і активність антиоксидантних ферментів у скелетних м'язах курчат-бройлерів за різного рівня хрому в раціоні

Н. П. Ненич, Б. М. Куртяк

Наведені дані про вміст продуктів ПОЛ і активність антиоксидантних ферментів у грудних м'язах курчат-бройлерів, яким згодовували комбікорм з добавкою хрому в кількості 400, 800, 1600, 3200 мкг/кг у вигляді хлористого хрому. Встановлено, що при додаванні хрому до раціону курчат-бройлерів у кількості 800-3200 мкг/кг у грудних м'язах вірогідно зменшується вміст гідроперекисів ліпідів та збільшується вміст відновленого глутатіону. Рівень хрому в раціоні суттєво не вплинув на активність супероксиддисмутази і глутатіонпероксидази в грудних м'язах курчат-бройлерів.

скачати повний текст статті в форматі PDF

Біологія тварин

Біологія тварин Том 8,
№ 1-2, 2006р

Біологія тварин Том 9,
№ 1-2, 2007р

Біологія тварин Том 10,
№ 1-2, 2008р

Біологія тварин Том 11,
№ 1-2, 2009р

Біологія тварин Том 12,
№ 1, 2010р

Біологія тварин Том 12,
№ 2, 2010р

Правила оформлення статей

Науково-технічний бюлетень

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 1-2, 2008р

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 1-2, 2008р

Науково-технічний бюлетень Том 10, № 1-2, 2009р

Науково-технічний бюлетень Том 11, № 1, 2010р

Науково-технічний бюлетень Том 11, № 2-3, 2010р

Правила оформлення статей

Посилання