Інститут біології тварин ГоловнаКонтактна інформація
in English

Ліпідний склад яєць за різного рівня Вітаміну Д3 у раціоні курей

В. Ю. Гудима

Наведені дані про вплив вітаміну Д3 за різного рівня його в раціоні курей-несучок (1250, 2500, 3750 ІО/кг комбікорму) на вміст загальних ліпідів і окремих їх класів у жовтку яєць. Встановлено, що дефіцит вітаміну Д3 у раціоні курей-несучок приводить до зменшення вмісту фосфоліпідів і етерифікованого холестеролу та збільшення вмісту вільного холестеролу і триацилгліцеролів, а надлишок - до збільшення вмісту триацилгліцеролів і зменшення вмісту етерифікованого холестеролу в жовтку яєць.

скачати повний текст статті в форматі PDF

Біологія тварин

Біологія тварин Том 8,
№ 1-2, 2006р

Біологія тварин Том 9,
№ 1-2, 2007р

Біологія тварин Том 10,
№ 1-2, 2008р

Біологія тварин Том 11,
№ 1-2, 2009р

Біологія тварин Том 12,
№ 1, 2010р

Біологія тварин Том 12,
№ 2, 2010р

Правила оформлення статей

Науково-технічний бюлетень

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 1-2, 2008р

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 1-2, 2008р

Науково-технічний бюлетень Том 10, № 1-2, 2009р

Науково-технічний бюлетень Том 11, № 1, 2010р

Науково-технічний бюлетень Том 11, № 2-3, 2010р

Правила оформлення статей

Посилання