Інститут біології тварин ГоловнаКонтактна інформація
in English

Формування м'ясної продуктивності у бугайців різних генотипів абердин-ангуської породи

Є. І. Федорович, Р. В. Каспров, В. В. Федорович, Й. З. Сірацький

Вивчено м'ясну продуктивність та хімічний склад м'яса у чистопородних бугайців української чорно-рябої молочної і абердин-ангуської порід та їх помісей різних генотипів. Встановлено, що із збільшенням умовної частки крові абердин-ангуської породи середньодобові прирости тварин, передзабійна жива маса, маса парної туші, забійна маса, вихід туші і забійний вихід зростали. У м'ясі бугайців різних генотипів співвідношення м'якоті, кісток і сухожилок було різним. Питома вага м'якоті вищого і першого сорту у тварин зростала у зв'язку із збільшенням умовної частки спадковості абердин-ангуської породи. За вмістом у м'ясі білка бугайці української чорно-рябої молочної породи та їх напівкровні помісі переважали 3/4-, 7/8-кровних і чистопородних абердин-ангусів, а за вмістом жиру - навпаки, поступалися їм за цим показником.

скачати повний текст статті в форматі PDF

Біологія тварин

Біологія тварин Том 8,
№ 1-2, 2006р

Біологія тварин Том 9,
№ 1-2, 2007р

Біологія тварин Том 10,
№ 1-2, 2008р

Біологія тварин Том 11,
№ 1-2, 2009р

Правила оформлення статей

Науково-технічний бюлетень

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 1-2, 2008р

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 1-2, 2008р

Науково-технічний бюлетень Том 10, № 1-2, 2009р

Правила оформлення статей

Посилання