Вміст ліпідів і їх жирнокислотний склад у скелетних м'язах гусей при додаванні до раціону риб'ячого жиру
Д. В. Янович, Л. Б. Куткіна
Наведені дані про вплив риб'ячого жиру, при додаванні його до згодовуваного гусям комбікорму з 30- до 60-денного віку в кількості 3 % від його маси на вміст ліпідів і їх жирнокислотний склад. Встановлено, що при додаванні до раціону гусей риб'ячого жиру в скелетних м'язах вірогідно збільшується вміст фосфоліпідів і етерифікованого холестеролу. У ліпідах скелетних м'язів гусей при цьому вірогідно збільшується вміст ейкозапентаєнової, докозапентаєнової, докозагексаєнової пальмітинової і стеаринової кислот та зменшується кількість лінолевої і ліноленової кислот.
скачати повний текст статті в форматі PDF
|