Інститут біології тварин ГоловнаКонтактна інформація
in English

Вміст ліпідів і їх жирнокислотний склад у скелетних м'язах гусей при додаванні до раціону риб'ячого жиру

Д. В. Янович, Л. Б. Куткіна

Наведені дані про вплив риб'ячого жиру, при додаванні його до згодовуваного гусям комбікорму з 30- до 60-денного віку в кількості 3 % від його маси на вміст ліпідів і їх жирнокислотний склад. Встановлено, що при додаванні до раціону гусей риб'ячого жиру в скелетних м'язах вірогідно збільшується вміст фосфоліпідів і етерифікованого холестеролу. У ліпідах скелетних м'язів гусей при цьому вірогідно збільшується вміст ейкозапентаєнової, докозапентаєнової, докозагексаєнової пальмітинової і стеаринової кислот та зменшується кількість лінолевої і ліноленової кислот.

скачати повний текст статті в форматі PDF

Біологія тварин

Біологія тварин Том 8,
№ 1-2, 2006р

Біологія тварин Том 9,
№ 1-2, 2007р

Біологія тварин Том 10,
№ 1-2, 2008р

Біологія тварин Том 11,
№ 1-2, 2009р

Правила оформлення статей

Науково-технічний бюлетень

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 1-2, 2008р

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 1-2, 2008р

Науково-технічний бюлетень Том 10, № 1-2, 2009р

Правила оформлення статей

Посилання