Інститут біології тварин ГоловнаКонтактна інформація
in English

Оксидантний стан організму та чутливість молока до окиснення при згодовуванні високопродуктивним коровам насіння ріпаку

О. Й. Цісарик

Включення до раціонів високопродуктивних дійних корів розмеленого повноскладового насіння ріпаку безерукового низькоглюкозинолатного в дозі 1,2 кг/добу зумовило посилення системи антиоксидантного захисту, що проявилось у підвищенні активності глютатіонпероксидази в еритроцитах і плазмі крові та зниженні вмісту проміжних і кінцевих продуктів пероксидного окиснення ліпідів. При згодовуванні дійним коровам ріпакового насіння у вказаній кількості спостерігалась тенденція до підвищення секреторної активності молочної залози. Молоко, отримане від корів, до складу раціонів яких входило насіння ріпаку, відзначалось вищою стійкістю до окиснення.

скачати повний текст статті в форматі PDF

Біологія тварин

Біологія тварин Том 8,
№ 1-2, 2006р

Біологія тварин Том 9,
№ 1-2, 2007р

Біологія тварин Том 10,
№ 1-2, 2008р

Біологія тварин Том 11,
№ 1-2, 2009р

Правила оформлення статей

Науково-технічний бюлетень

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 1-2, 2008р

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 1-2, 2008р

Науково-технічний бюлетень Том 10, № 1-2, 2009р

Правила оформлення статей

Посилання