Вплив різної кількості йоду в раціоні племінних гусей на антиоксидантний та вітамінний статус їх організму
Я. М. Сірко, Л. В. Андреєва, А. В. Гунчак, В. О. Кисців, Б. Я. Кирилів
У статті представлено результати визначення вмісту продуктів ПОЛ та активності антиоксидантних ферментів у жовтку яєць, крові і печінці гусей при 4-х кратному збільшенні кількості йоду в їх раціоні. Було встановлено, що у жовтку яєць гусей при збільшенні в їх раціоні кількості йоду у 4 рази зростає вміст продуктів ПОЛ. У крові та печінці гусей зростає активність глутатіонпероксидази і відновленого глутатіону та зменшується концентрація гідроперекисів ліпідів. Збільшення кількості йоду в раціоні племінних гусей у 4 рази, порівняно з рекомендованим рівнем, не проявляє негативного впливу на засвоєння жиророзчинних вітамінів А і Е.
скачати повний текст статті в форматі PDF
|