| Вплив різної кількості йоду в раціоні племінних гусей на антиоксидантний та вітамінний статус їх організмуЯ. М. Сірко, Л. В. Андреєва, А. В. Гунчак, В. О. Кисців, Б. Я. КирилівУ статті представлено результати визначення вмісту продуктів ПОЛ та активності антиоксидантних ферментів у жовтку яєць, крові і печінці гусей при 4-х кратному збільшенні кількості йоду в їх раціоні. Було встановлено, що у жовтку яєць гусей при збільшенні в їх раціоні кількості йоду у 4 рази зростає вміст продуктів ПОЛ. У крові та печінці гусей зростає активність глутатіонпероксидази і відновленого глутатіону та зменшується концентрація гідроперекисів ліпідів. Збільшення кількості йоду в раціоні племінних гусей у 4 рази, порівняно з рекомендованим рівнем, не проявляє негативного впливу на засвоєння жиророзчинних вітамінів А і Е. скачати повний текст статті в форматі PDF |