Інститут біології тварин ГоловнаКонтактна інформація
in English

Вплив різної кількості йоду в раціоні племінних гусей на антиоксидантний та вітамінний статус їх організму

Я. М. Сірко, Л. В. Андреєва, А. В. Гунчак, В. О. Кисців, Б. Я. Кирилів

У статті представлено результати визначення вмісту продуктів ПОЛ та активності антиоксидантних ферментів у жовтку яєць, крові і печінці гусей при 4-х кратному збільшенні кількості йоду в їх раціоні. Було встановлено, що у жовтку яєць гусей при збільшенні в їх раціоні кількості йоду у 4 рази зростає вміст продуктів ПОЛ. У крові та печінці гусей зростає активність глутатіонпероксидази і відновленого глутатіону та зменшується концентрація гідроперекисів ліпідів. Збільшення кількості йоду в раціоні племінних гусей у 4 рази, порівняно з рекомендованим рівнем, не проявляє негативного впливу на засвоєння жиророзчинних вітамінів А і Е.

скачати повний текст статті в форматі PDF

Біологія тварин

Біологія тварин Том 8,
№ 1-2, 2006р

Біологія тварин Том 9,
№ 1-2, 2007р

Біологія тварин Том 10,
№ 1-2, 2008р

Біологія тварин Том 11,
№ 1-2, 2009р

Правила оформлення статей

Науково-технічний бюлетень

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 1-2, 2008р

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 1-2, 2008р

Науково-технічний бюлетень Том 10, № 1-2, 2009р

Правила оформлення статей

Посилання