Інститут біології тварин ГоловнаКонтактна інформація
in English

Жирнокислотний склад загальних ліпідів печінки курчат-бройлерів відразу після забою і після 6-місячного зберігання

Р. В. Волошин, В. Г. Янович

У статті наведені дані про жирнокислотний склад загальних ліпідів печінки курчат-бройлерів, рівень вітаміну Е у раціоні яких становив відповідно 10, 20, 40, 80 і 160 мг/кг, відразу після забою і після 6-місячного зберігання в замороженому стані. Встановлено, що відносний вміст арахідонової кислоти в загальних ліпідах печінки курчат-бройлерів вірогідно дозозалежно збільшується при підвищенні рівня вітаміну Е в раціоні. При цьому в загальних ліпідах печінки курчат-бройлерів вірогідно зменшується відносний вміст пальмітоолеїнової і ліноленової кислот.

скачати повний текст статті в форматі PDF

Біологія тварин

Біологія тварин Том 8,
№ 1-2, 2006р

Біологія тварин Том 9,
№ 1-2, 2007р

Біологія тварин Том 10,
№ 1-2, 2008р

Біологія тварин Том 11,
№ 1-2, 2009р

Правила оформлення статей

Науково-технічний бюлетень

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 1-2, 2008р

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 1-2, 2008р

Науково-технічний бюлетень Том 10, № 1-2, 2009р

Правила оформлення статей

Посилання