Жирнокислотний склад загальних ліпідів печінки курчат-бройлерів відразу після забою і після 6-місячного зберігання
Р. В. Волошин, В. Г. Янович
У статті наведені дані про жирнокислотний склад загальних ліпідів печінки курчат-бройлерів, рівень вітаміну Е у раціоні яких становив відповідно 10, 20, 40, 80 і 160 мг/кг, відразу після забою і після 6-місячного зберігання в замороженому стані. Встановлено, що відносний вміст арахідонової кислоти в загальних ліпідах печінки курчат-бройлерів вірогідно дозозалежно збільшується при підвищенні рівня вітаміну Е в раціоні. При цьому в загальних ліпідах печінки курчат-бройлерів вірогідно зменшується відносний вміст пальмітоолеїнової і ліноленової кислот.
скачати повний текст статті в форматі PDF
|