Інститут біології тварин ГоловнаКонтактна інформація
in English

Метаболізм азотових сполук у рубці корів при збільшенні в раціоні кількості важкорозщеплюваного протеїну

І. В. Невоструєва, І. В. Вудмаска

Наведено результати дослідження впливу екструдованих ріпакового шроту, соняшникової макухи та соєвого шроту на ферментацію у рубці корів. Встановлено, що підвищення споживання важкорозщеплюваного в рубці протеїну з 28,5-29,7 % до 39,6-43,6 % знижувало у вмісті рубця рівень вільних амінокислот, небілкового, амінного і амонійного азоту. Згодовування коровам екструдованої соняшникової макухи зменшувало утворення у рубці пропіонової кислоти, а згодовування соєвого шроту - масляної кислоти. Усі досліджувані раціони знижували рівень розгалужених жирних кислот. Екструдовані корми знижували протеолітичну і амілолітичну активність у вмісті рубця корів і не впливали на целюлозолітичну активність.

скачати повний текст статті в форматі PDF

Біологія тварин

Біологія тварин Том 8,
№ 1-2, 2006р

Біологія тварин Том 9,
№ 1-2, 2007р

Біологія тварин Том 10,
№ 1-2, 2008р

Біологія тварин Том 11,
№ 1-2, 2009р

Правила оформлення статей

Науково-технічний бюлетень

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 1-2, 2008р

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 1-2, 2008р

Науково-технічний бюлетень Том 10, № 1-2, 2009р

Правила оформлення статей

Посилання