Зміни вмісту вітаміну а в жовтку яєць і тканинах курей та їх ембріонів за різного його рівня в раціоні птиці батьківського стада
О. І. Дух, С. О. Вовк
У статті наведені дані щодо вмісту вітаміну А у печінці, крові і жовтку яєць дорослих курей та печінці і залишковому жовтку 19-добових ембріонів залежно від рівня вказаного вітаміну в раціоні батьківського стада. Встановлено, що збільшення в нормодопустимих кількостях вітаміну А в комбікормі племінних курей у репродуктивний період вірогідно підвищує вміст цього вітаміну у їх печінці, жовтку яєць та печінці і залишковому жовтку отриманих 19-добових ембріонів. Зростання рівня вітаміну А в печінці і залишковому жовтку ембріонів та в печінці і жовтку яєць дорослих курей залежно від рівня ретинолу в комбікормі характеризується певною закономірністю та специфікою.
скачати повний текст статті в форматі PDF
|