Кількість протеїну та аміаку і активність газоутворення у вмісті рубця корів при ферментації неякісного силосу (in vitro)
В. В. Дубінський, В. В. Влізло
Наведено дані про вплив неякісного, ураженого грибками Cladosporium herbatum, кукурудзяного силосу на ферментативну активність у вмісті рубця корів (in vitro). Встановлено, що згодовування коровам неякісного силосу веде до порушення гідролізу протеїну та зниження використання утвореного аміаку у вмісті рубця. Крім цього, при ферментації неякісного силосу відзначено зниження розпаду целюлози і зменшення загальної продукції газів, зокрема метану. Після припинення додавання у штучний рубець неякісного силосу ферментативні процеси нормалізуються.
скачати повний текст статті в форматі PDF
|