Вміст продуктів перекисного окиснення ліпідів у м'ясі і субпродуктах відгодівельної худоби через різні терміни після забою
Г. І. Покотило
Наведено дані про вміст продуктів перекисного окиснення ліпідів (ПОЛ) у м'ясі, серці, печінці і нирках відгодівельної худоби через 1 і 12 год після забою та через 1 і 4 місяці після зберігання у замороженому стані. Виявлено вірогідно більший вміст продуктів ПОЛ у м'ясі і субпродуктах через 12 год після забою тварин, ніж через одну год, і відсутність вірогідних різниць у вмісті продуктів ПОЛ в охолоджених м'ясі і субпродуктах через 12 год після забою тварин та після 1- і 4-місячного зберігання у замороженому стані.
скачати повний текст статті в форматі PDF
|