Інститут біології тварин ГоловнаКонтактна інформація
in English

Загальний вміст ліпідів та їх жирнокислотний склад у скелетних м'язах коропа, вирощуваного у ставі з підвищеною концентрацією йоду у воді

В. Б. Петрів, І. І. Грициняк, В. Г. Янович

Вивчено вплив йоду при підвищенні його концентрації у воді ставу, шляхом внесення у воду КІ та КІО3 в кількості відповідно 0,1 і 0,13 г/м3, на загальний вміст ліпідів та їх жирнокислотний склад у скелетних м'язах дволіток коропа. Виявлено вірогідно менший відносний вміст олеїнової і пальмітинової кислот та більший відносний вміст стеаринової та ліноленової кислот та деяких мінорних поліненасичених жирних кислот ліпідів скелетних м'язів риб, вирощених у воді з підвищеною концентрацією йоду, порівняно до їх вмісту у загальних ліпідах риб контрольної групи, вирощених у воді без збагачення йодом.

скачати повний текст статті в форматі PDF

Біологія тварин

Біологія тварин Том 8,
№ 1-2, 2006р

Біологія тварин Том 9,
№ 1-2, 2007р

Біологія тварин Том 10,
№ 1-2, 2008р

Біологія тварин Том 11,
№ 1-2, 2009р

Правила оформлення статей

Науково-технічний бюлетень

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 1-2, 2008р

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 1-2, 2008р

Науково-технічний бюлетень Том 10, № 1-2, 2009р

Правила оформлення статей

Посилання