Вміст продуктів перекисного окиснення ліпідів у різних органах і тканинах коропа залежно від сезону року
Н. П. Олексюк
Наведені дані про вміст продуктів перекисного окиснення ліпідів (ПОЛ) ? дієнових кон'югатів, гідроперекисів і малонового діальдегіду в різних органах і тканинах любінського лускатого коропа у різні пори року. Встановлено, що у зимовий період інтенсивність процесів перекисного окиснення ліпідів у печінці, скелетних м'язах, шкірі та зябрах коропа вища, ніж у літній. Виявлено органо-тканинні різниці у вмісті продуктів ПОЛ у коропа в залежно від сезону. Найбільші зміни інтенсивності процесів перекисного окиснення.
скачати повний текст статті в форматі PDF
|