Інститут біології тварин ГоловнаКонтактна інформація
in English

Вміст продуктів перекисного окиснення ліпідів і активність антиоксидантних ферментів у крові курчат-бройлерів за різного рівня хрому в раціоні

Н. П. Ненич, Б. М. Куртяк

Наведені дані про вміст продуктів перекисного окиснення ліпідів у плазмі крові і активність антиоксидантних ферментів в еритроцитах курчат-бройлерів, яким протягом 30-ти днів згодовували хром у вигляді хлористого хрому як добавку до комбікорму в кількості 400, 800, 1600, 3200 мкг / кг. Встановлено, що у курчат-бройлерів, яким згодовували комбікорм з добавкою хрому, вміст малонового діальдегіду в плазмі крові був вірогідно меншим, а активність глутатіонпероксидази в еритроцитах - вища, ніж у курчат контрольної групи.

скачати повний текст статті в форматі PDF

Біологія тварин

Біологія тварин Том 8,
№ 1-2, 2006р

Біологія тварин Том 9,
№ 1-2, 2007р

Біологія тварин Том 10,
№ 1-2, 2008р

Біологія тварин Том 11,
№ 1-2, 2009р

Правила оформлення статей

Науково-технічний бюлетень

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 1-2, 2008р

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 1-2, 2008р

Науково-технічний бюлетень Том 10, № 1-2, 2009р

Правила оформлення статей

Посилання