Вміст продуктів перекисного окиснення ліпідів і активність антиоксидантних ферментів у крові курчат-бройлерів за різного рівня хрому в раціоні
Н. П. Ненич, Б. М. Куртяк
Наведені дані про вміст продуктів перекисного окиснення ліпідів у плазмі крові і активність антиоксидантних ферментів в еритроцитах курчат-бройлерів, яким протягом 30-ти днів згодовували хром у вигляді хлористого хрому як добавку до комбікорму в кількості 400, 800, 1600, 3200 мкг / кг. Встановлено, що у курчат-бройлерів, яким згодовували комбікорм з добавкою хрому, вміст малонового діальдегіду в плазмі крові був вірогідно меншим, а активність глутатіонпероксидази в еритроцитах - вища, ніж у курчат контрольної групи.
скачати повний текст статті в форматі PDF
|