Інститут біології тварин ГоловнаКонтактна інформація
in English

М'ЯСНА ПРОДУКТИВНІСТЬ БУГАЙЦІВ УКРАЇНСЬКОЇ ЧОРНО-РЯБОЇ МОЛОЧНОЇ ПОРОДИ

І. В. Новак

Вивчено забійні якості, морфологічний склад туш, хімічний склад і енергетичну цінність внутрішніх органів та м'яса бугайців української чорно-рябої молочної породи у 6-, 12- і 15-місячному віці. Встановлено, що у всі вікові періоди бугайці добре росли, розвивалися і мали високі показники живої маси. З віком тварин маса туші, вихід туші, забійна маса, забійний вихід і маса внутрішнього жиру збільшувалися і у 15-місячних бугайців вони становили відповідно 223,97 кг, 58,63 %, 226,44 кг, 59,28 % і 2,47 кг, а вміст м'якоті, кісток і сухожилок у півтуші - 78,65; 19,7 і 1,65 %. У внутрішніх органах і найдовшому м'язі спини вміст сухої речовини, жиру і калорійність з віком тварин збільшувалися, вміст золи змінювався незначно, а вміст вологи і білка - знижувалися (виняток - білок у серці та легенях).

скачати повний текст статті в форматі PDF

Біологія тварин

Біологія тварин Том 8,
№ 1-2, 2006р

Біологія тварин Том 9,
№ 1-2, 2007р

Біологія тварин Том 10,
№ 1-2, 2008р

Правила оформлення статей

Науково-технічний бюлетень

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 1-2, 2008р

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 1-2, 2008р

Правила оформлення статей

Посилання