Інститут біології тварин ГоловнаКонтактна інформація
in English

ФОРМУВАННЯ М'ЯСНОСТІ У СВИНЕЙ РІЗНИХ ПОРІД

Г. О. Бірта

У статті йдеться про формування м'ясності у свиней трьох порід: великої білої, миргородської та червоної білопоясної порід. Дослідження проводили на молодняку свиней від одно- до шестимісячного віку. Встановлено, що різна інтенсивність росту тварин супроводжувалась відповідною зміною і формуванням окремих частин тіла: передня частина (лопатка, рулька), середня частина (корейка, грудинка, поперек), задня частина (окорок, голівка), причому вікові зміни у співвідношенні частин тіла пов'язані переважно із зміною передньої і середньої частин тіла молодняку свиней і дещо менше задньої. Співвідношення м'яса і жиру в різні вікові періоди залежить від неоднакового росту м'язової та жирової тканин, а також від породних особливостей мас свиней.

скачати повний текст статті в форматі PDF

Біологія тварин

Біологія тварин Том 8,
№ 1-2, 2006р

Біологія тварин Том 9,
№ 1-2, 2007р

Біологія тварин Том 10,
№ 1-2, 2008р

Правила оформлення статей

Науково-технічний бюлетень

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 1-2, 2008р

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 1-2, 2008р

Правила оформлення статей

Посилання