ФОРМУВАННЯ М'ЯСНОСТІ У СВИНЕЙ РІЗНИХ ПОРІД
Г. О. Бірта
У статті йдеться про формування м'ясності у свиней трьох порід: великої білої, миргородської та червоної білопоясної порід. Дослідження проводили на молодняку свиней від одно- до шестимісячного віку. Встановлено, що різна інтенсивність росту тварин супроводжувалась відповідною зміною і формуванням окремих частин тіла: передня частина (лопатка, рулька), середня частина (корейка, грудинка, поперек), задня частина (окорок, голівка), причому вікові зміни у співвідношенні частин тіла пов'язані переважно із зміною передньої і середньої частин тіла молодняку свиней і дещо менше задньої. Співвідношення м'яса і жиру в різні вікові періоди залежить від неоднакового росту м'язової та жирової тканин, а також від породних особливостей мас свиней.
скачати повний текст статті в форматі PDF
|