Інститут біології тварин ГоловнаКонтактна інформація
in English

ПОКАЗНИКИ АНТИОКСИДАНТНОГО ТА ВІТАМІННОГО СТАТУСУ КУРЕЙ-НЕСУЧОК ЗА РІЗНОЇ КІЛЬКОСТІ ЙОДУ ТА СІРКИ В ЇХ РАЦІОНІ

Я. М. Сірко, Л. В. Андреєва, І. Б. Ратич, А. В. Гунчак, Б. Я. Кирилів

У статті представлено результати визначення вмісту гідроперекисів ліпідів, малонового діальдегіду, відновленого глутатіону, вітамінів А, Е, каротиноїдів, активності каталази і глутатіонпероксидази у крові, печінці та жовтку яєць курей-несучок при 6-ти кратному збільшенні кількості йоду в їх раціоні. Дослід проводили на 3-х групах курей-несучок, яким згодовували стандартний комбікорм, при цьому одна група була контрольною, а курям першої дослідної групи вводили 6-кратні добавки йоду до раціону , а другої ? ті самі добавки з додаванням 0,2 % сульфату натрію. Було встановлено, що у крові курей-несучок при збільшенні в їх раціоні кількості йоду у 6 разів та підвищенні рівня йоду у 6 разів з одночасним додаванням сульфату натрію зростає активність глутатіонпероксидази, а в жовтку яєць ? вміст малонового діальдегіду та гідроперекисів ліпідів. Підвищення кількості йоду в раціоні курей-несучек у 6 разів і в 6 разів з добавкою до корму сульфату натрію сприяло зростанню несучості курей, відповідно, на 6,71 і 5,80 %.

скачати повний текст статті в форматі PDF

Біологія тварин

Біологія тварин Том 8,
№ 1-2, 2006р

Біологія тварин Том 9,
№ 1-2, 2007р

Біологія тварин Том 10,
№ 1-2, 2008р

Правила оформлення статей

Науково-технічний бюлетень

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 1-2, 2008р

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 1-2, 2008р

Правила оформлення статей

Посилання