Інститут біології тварин ГоловнаКонтактна інформація
in English

ЖИРНОКИСЛОТНИЙ СПЕКТР ЛІПІДІВ ЖОВТКА ЯЄЦЬ КУРЕЙ ЗА ЗГОДОВУВАННЯ ЦІЛЬНОГО ЗЕРНА ПАЙЗИ В РАЦІОНІ

О. І. Заяць, С. О. Вовк

Вивчено жирнокислотний склад ліпідів зерна пайзи вітчизняного сорту "Надія". Наведено дані стосовно впливу згодовування різної кількості цільного зерна пайзи у комбікормі несучих курей на жирнокислотний склад ліпідів жовтка яєць. Жирнокислотний склад жовтка яєць птиці представлений такими насиченими високомолекулярними жирними кислотами (ВЖК): каприловою, капроновою, лауриновою, міристиновою, пентадекановою, пальмітиновою та стеариновою. Ненасичені жирні кислоти жовтка яєць курей представлені мононенасиченими (пальмітоолеїновою та олеїновою) і поліненасиченими (лінолевою, ліноленовою та арахідоновою). У результаті встановлено домінування ненасичених жирних кислот над насиченими.

скачати повний текст статті в форматі PDF

Біологія тварин

Біологія тварин Том 8,
№ 1-2, 2006р

Біологія тварин Том 9,
№ 1-2, 2007р

Біологія тварин Том 10,
№ 1-2, 2008р

Правила оформлення статей

Науково-технічний бюлетень

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 1-2, 2008р

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 1-2, 2008р

Правила оформлення статей

Посилання