ІНТЕНСИВНІСТЬ РОСТУ, ЗАБІЙНІ І М'ЯСНІ ЯКОСТІ ЧИСТОПОРОДНИХ І ПОМІСНИХ БУГАЙЦІВ ВОЛИНСЬКОЇ М'ЯСНОЇ ПОРОДИ ТА БІОХІМІЧНІ ПОКАЗНИКИ ЇХ ТКАНИН
Р. С. Федорук, Ю. В. Потапчук, О. Ф. Цап, А. П. Киричук
Наведені експериментальні дані досліджень продуктивних і забійних якостей, а також дегустаційної оцінки м'яса та біохімічних показників тканин м'яза, печінки, нирок і серця бугайців-помісей першого покоління волинської м?ясної і лімузинської порід, вирощених в умовах Полісся. Відзначені міжгрупові відмінності, які виражаються вищими показниками виходу парної туші, забійного виходу та виходу внутрішнього жиру у помісних тварин. Встановлено вірогідне збільшення активності аспартатамінотрансферази у тканинах печінки і нирок та вмісту розчинного білка у найдовшому м'язі спини, а також вищі показники дегустаційної оцінки вареного м'яса, одержаного після забою 20-ти місячних бугайців-помісей, порівняно до чистопородних тварин.
скачати повний текст статті в форматі PDF
|