Інститут біології тварин ГоловнаКонтактна інформація
in English

ІНТЕНСИВНІСТЬ РОСТУ, ЗАБІЙНІ І М'ЯСНІ ЯКОСТІ ЧИСТОПОРОДНИХ І ПОМІСНИХ БУГАЙЦІВ ВОЛИНСЬКОЇ М'ЯСНОЇ ПОРОДИ ТА БІОХІМІЧНІ ПОКАЗНИКИ ЇХ ТКАНИН

Р. С. Федорук, Ю. В. Потапчук, О. Ф. Цап, А. П. Киричук

Наведені експериментальні дані досліджень продуктивних і забійних якостей, а також дегустаційної оцінки м'яса та біохімічних показників тканин м'яза, печінки, нирок і серця бугайців-помісей першого покоління волинської м?ясної і лімузинської порід, вирощених в умовах Полісся. Відзначені міжгрупові відмінності, які виражаються вищими показниками виходу парної туші, забійного виходу та виходу внутрішнього жиру у помісних тварин. Встановлено вірогідне збільшення активності аспартатамінотрансферази у тканинах печінки і нирок та вмісту розчинного білка у найдовшому м'язі спини, а також вищі показники дегустаційної оцінки вареного м'яса, одержаного після забою 20-ти місячних бугайців-помісей, порівняно до чистопородних тварин.

скачати повний текст статті в форматі PDF

Біологія тварин

Біологія тварин Том 8,
№ 1-2, 2006р

Біологія тварин Том 9,
№ 1-2, 2007р

Біологія тварин Том 10,
№ 1-2, 2008р

Правила оформлення статей

Науково-технічний бюлетень

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 1-2, 2008р

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 1-2, 2008р

Правила оформлення статей

Посилання