ВМІСТ ПРОДУКТІВ ПЕРЕКИСНОГО ОКИСНЕННЯ ЛІПІДІВ І АКТИВНІСТЬ АНТИОКСИДАНТНИХ ФЕРМЕНТІВ У ТКАНИНАХ КОРОПА ЗА РІЗНОГО ВМІСТУ МІДІ У ВОДІ
Р. Й. Кравців, Н. Є. Янович
Наведені дані про вплив міді при підвищенні її рівня у воді до 0,024 і 0,064 мг/л на вміст продуктів перекисного окиснення ліпідів і активність антиоксидантних ферментів в органах і тканинах коропів через 21 день після внесення мікроелементу у воду. Показано вірогідне підвищення активності супероксиддисмутази і зниження вмісту гідроперекисів ліпідів та малонового альдегіду в органах і тканинах коропів, які утримувалися у воді, що містила 0,064 мг/л міді.
скачати повний текст статті в форматі PDF
|