Інститут біології тварин ГоловнаКонтактна інформація
in English

ВМІСТ ПРОДУКТІВ ПЕРЕКИСНОГО ОКИСНЕННЯ ЛІПІДІВ І АКТИВНІСТЬ АНТИОКСИДАНТНИХ ФЕРМЕНТІВ У ТКАНИНАХ КОРОПА ЗА РІЗНОГО ВМІСТУ МІДІ У ВОДІ

Р. Й. Кравців, Н. Є. Янович

Наведені дані про вплив міді при підвищенні її рівня у воді до 0,024 і 0,064 мг/л на вміст продуктів перекисного окиснення ліпідів і активність антиоксидантних ферментів в органах і тканинах коропів через 21 день після внесення мікроелементу у воду. Показано вірогідне підвищення активності супероксиддисмутази і зниження вмісту гідроперекисів ліпідів та малонового альдегіду в органах і тканинах коропів, які утримувалися у воді, що містила 0,064 мг/л міді.

скачати повний текст статті в форматі PDF

Біологія тварин

Біологія тварин Том 8,
№ 1-2, 2006р

Біологія тварин Том 9,
№ 1-2, 2007р

Біологія тварин Том 10,
№ 1-2, 2008р

Правила оформлення статей

Науково-технічний бюлетень

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 1-2, 2008р

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 1-2, 2008р

Правила оформлення статей

Посилання