Інститут біології тварин ГоловнаКонтактна інформація
in English

ВПЛИВ СПІВВІДНОШЕННЯ СТРУКТУРНИХ І НЕСТРУКТУРНИХ ВУГЛЕВОДІВ У РАЦІОНІ КОРІВ НА ПОКАЗНИКИ АЗОТНОГО ОБМІНУ І УТВОРЕННЯ ЛЖК У РУБЦІ

І. М. Ткач, Н. В. Голова, І. В. Вудмаска

Заміна в раціоні корів частини клітковини неструктурними вуглеводами, шляхом зменшення кількості грубих кормів (з 8 кг до 6 кг) та збільшення кількості концентратів (з 3 кг до 4 кг) і меляси (з 0,3 кг до 0,8 кг), посилює синтез мікробного білка в рубці завдяки кращому енергетичному забезпеченню синтетичних процесів. У вмісті рубця корів зростала загальна концентрація летких жирних кислот і знижувалося ацетат:пропіонатне співвідношення. У корів, яким згодовували дослідний раціон, підвищувалися надої (з 17,25 кг до 18,73 кг) при незначному зниженні вміст жиру в молоці (з 3,48 % до 3,31 %).

скачати повний текст статті в форматі PDF

Біологія тварин

Біологія тварин Том 8,
№ 1-2, 2006р

Біологія тварин Том 9,
№ 1-2, 2007р

Біологія тварин Том 10,
№ 1-2, 2008р

Правила оформлення статей

Науково-технічний бюлетень
Науково-технічний бюлетень Том 9, № 1-2, 2008р

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 3, 2008р

Правила оформлення статей

Посилання