Інститут біології тварин ГоловнаКонтактна інформація
in English

ВПЛИВ ЕКСТРУЗІЇ ЗЕРНОВИХ КОРМІВ І ОБРОБКИ ФОРМАЛЬДЕГІДОМ СОНЯШНИКОВОЇ МАКУХИ НА ФЕРМЕНТАЦІЙНІ ПРОЦЕСИ У РУБЦІ КОРІВ

І. В. Невоструєва, Г. М. Галяс, І. В. Вудмаска

При згодовуванні коровам раціонів з екструдованою ячмінно-пшеничною дертю, кількість білкового азоту у вмісті рубця збільшувалася за рахунок посилення синтезу мікробного білка, а при згодовуванні раціонів з обробленою формальдегідом соняшниковою макухою - внаслідок захисту наявного у макусі протеїну. Екструзія ячмінно-пшеничної дерті не впливала на ліпідний склад вмісту рубця, а обробка формальдегідом - захищала наявні у складі соняшникової макухи ліпіди від гідролізу у рубці. Середньодобові надої корів при згодовуванні обох досліджуваних раціонів зростали на 11%.

скачати повний текст статті в форматі PDF

Біологія тварин

Біологія тварин Том 8,
№ 1-2, 2006р

Біологія тварин Том 9,
№ 1-2, 2007р

Біологія тварин Том 10,
№ 1-2, 2008р

Правила оформлення статей

Науково-технічний бюлетень
Науково-технічний бюлетень Том 9, № 1-2, 2008р

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 3, 2008р

Правила оформлення статей
Посилання