ПЕРЕТРАВНІСТЬ ПОЖИВНИХ РЕЧОВИН ЛЮЦЕРНОВОГО СІНА В РУЛОНАХ, ЗАГОТОВЛЕНОГО ПРИ ПІДВИЩЕНІЙ ВОЛОГОСТІ ТА ЗАСТОСУВАННІ МІНЕРАЛЬНОГО КОНСЕРВАНТУ "УНІВЕРСІЛ"
О. М. Курнаєв, Л. Г. Нікітенко, К. М. Сироватко
Наведено результати обмінного досліду з вивчення перетравності поживних речовин люцернового сіна, заготовленого в рулонах при підвищеній вологості з використанням мінерального консерванту "Універсал".
Встановлено, що застосування консерванту в дозі 0,5 % за масою не забезпечує надійного збереження корму, сіно змінює колір на бурий, коефіцієнти перетравності поживних речовин та баланс азоту майже в двічі менші, ніж при дозі консерванту 1,0 % за масою.
скачати повний текст статті в форматі PDF
|