Інститут біології тварин ГоловнаКонтактна інформація
in English

ІЗОМЕРНИЙ СКЛАД ЖИРНИХ КИСЛОТ МОЛОКА КОРІВ ПРИ ЗАМІНІ ЧАСТИНИ КЛІТКОВИНИ РАЦІОНУ ЦУКРОМ

О. В. Голубець, І. В. Вудмаска

Зниження у раціоні корів співвідношення структурні:неструктурні вуглеводи, за рахунок заміни частини грубих кормів мелясою, стимулювало синтез коротко- та середньоланцюгових жирних кислот молочною залозою.

У молоці корів, які отримували раціон з більшою кількістю меляси, зростав вміст транс10-18:1 і транс11-18:1 жирних кислот, тоді як кількість дієнових кон'югатів лінолевої кислоти змінювалася незначно.

Зменшення на 10 % кількості клітковини і збільшення на 20 % кількості цукру в раціоні корів позитивно вплинуло на молочну продуктивність і підвищило вихід молочного білка та жиру.

скачати повний текст статті в форматі PDF

Біологія тварин

Біологія тварин Том 8,
№ 1-2, 2006р

Біологія тварин Том 9,
№ 1-2, 2007р

Біологія тварин Том 10,
№ 1-2, 2008р

Правила оформлення статей

Науково-технічний бюлетень
Науково-технічний бюлетень Том 9, № 1-2, 2008р

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 3, 2008р

Правила оформлення статей

Посилання