Інститут біології тварин ГоловнаКонтактна інформація
in English

АКТИВНІСТЬ АНТИОКСИДАНТНИХ ФЕРМЕНТІВ І ВМІСТ ПРОДУКТІВ ПЕРЕКИСНОГО ОКИСНЕННЯ ЛІПІДІВ У СКЕЛЕТНИХ М'ЯЗАХ КОРОПА ПРИ ДОДАВАННІ ДО РАЦІОНУ МІКРОЕЛЕМЕНТНОГО ПРЕМІКСУ

Н. П. Олексюк

Наведено дані про вплив мікроелементного преміксу, що містить Fe, Se, Co, Zn, Mn, Cu і J на стан антиоксидантної системи захисту у скелетних м'язах коропа. Встановлено, що добавка мінерального преміксу до раціону коропа приводить до підвищення активності антиоксидантних ферментів - супероксиддисмутази, глутатіонпероксидази і каталази та зменшення вмісту продуктів перекисного окиснення ліпідів у скелетних м'язах.

скачати повний текст статті в форматі PDF

Біологія тварин

Біологія тварин Том 8,
№ 1-2, 2006р

Біологія тварин Том 9,
№ 1-2, 2007р

Біологія тварин Том 10,
№ 1-2, 2008р

Правила оформлення статей

Науково-технічний бюлетень
Науково-технічний бюлетень Том 9, № 1-2, 2008р

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 3, 2008р

Правила оформлення статей

Посилання