Використання нанопокритя шкаралупи сріблом для збереження інкубаційних якостей яєць, які зберігаються тривалий час
М. Т. Тагіров
З метою зниження негативного впливу зберігання на якість інкубаційних яєць були випробувані різні речовини: 0,001 % іонний розчин срібла, 5 % розчини яєчного білка і полівінілового спирту та вазелінове масло, які наносили на поверхню шкаралупи до зберігання. Показано бактерицидний ефект іонів срібла за час зберігання та їхній позитивний вплив на інкубаційні якості яєць. Виводимість оброблених йонами срібла яєць, які зберігалися протягом 21 доби, була вище на 16 % (при Р > 0,999) у порівнянні з контролем. Решта речовин, які випробувалися, не проявили вірогідно позитивного ефекту на інкубаційні якості яєць.
скачати повний текст статті в форматі PDF
|