Інститут біології тварин ГоловнаКонтактна інформація
in English

Формування м'ясної продуктивності у бугайців поліського внутрішньопородного типу української чорно-рябої молочної породи

Є. І. Федорович, Й. З. Сірацький,О. І. Костенко, В. В. Федорович, О. В. Бойко

У бугайців поліського внутрішньопородного типу української чорно-рябої молочної породи вивчено ріст живої маси, лінійний ріст промірів статей тіла та формування м'ясної продуктивності залежно від віку тварин. Встановлено, що бугайці у всі вікові періоди гармонійно розвивалися як за живою масою, так і за промірами статей тіла. Вони характеризувалися компактною будовою тіла, мали широкий і глибокий тулуб, добре розвинену грудну клітку, виповнену задню третину тулуба, характерну для тварин з міцною конституцією і потенційно високою м'ясною продуктивністю. Передзабійна жива маса у 15-місячних бугайців становила 366,40 кг, маса туші - 21, 49 кг, маса внутрішнього жиру - 2,43 кг, забійна маса - 217,2 кг, вихід туші - 58,61 %, забійний вихід - 59,27 % і вихід м'якоті на 1 кг кісток - 3,68 кг.

скачати повний текст статті в форматі PDF

Біологія тварин

Біологія тварин Том 8,
№ 1-2, 2006р

Біологія тварин Том 9,
№ 1-2, 2007р

Біологія тварин Том 10,
№ 1-2, 2008р

Біологія тварин Том 11,
№ 1-2, 2009р

Біологія тварин Том 12,
№ 1, 2010р

Біологія тварин Том 12,
№ 2, 2010р

Правила оформлення статей

Науково-технічний бюлетень

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 1-2, 2008р

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 3, 2008р

Науково-технічний бюлетень Том 10, № 1-2, 2009р

Науково-технічний бюлетень Том 11, № 1, 2010р

Науково-технічний бюлетень Том 11, № 2-3, 2010р

Правила оформлення статей

Посилання