Інститут біології тварин ГоловнаКонтактна інформація
in English

Вплив великих доз рибофлавіну, який вводиться in ovo, на несучість курей та виведення курчат-бройлерів

К. Глодек, М. В. Ліс, Б. Плитич, А. Мазур, Й. В. Нєдзюлка

Мета роботи - дослідити наслідки введення рибофлавіну in ovo на розвиток ембріонів курчат та показники їх продуктивності. Визначено його вплив у великих дозах (0, 300, 1,500 and 3,000 ?g/яйце n = 1,200 яєць курчат-бройлерів лінії Росс 308) на виведення курчат (0 чи 6 день інкубації) і їх ріст під час вигодовування. Доведено, що введення рибофлавіну до початку інкубації спричинило зростання загибелі ембріонів на ранніх стадіях ембріогенезу. Використання 3,000 µg/яйце рибофлавіну знизило показники відгодівлі. Підсумовуючи наведені дані, припускаємо, що введення рибофлавіну in ovo впливає на вивід курчат і деякі аспекти метаболізму. Необхідні подальші дослідження, щоб пояснити роль рибофлавіну у ембріогенезі курчат.

скачати повний текст статті в форматі PDF

Біологія тварин

Біологія тварин Том 8,
№ 1-2, 2006р

Біологія тварин Том 9,
№ 1-2, 2007р

Біологія тварин Том 10,
№ 1-2, 2008р

Біологія тварин Том 11,
№ 1-2, 2009р

Біологія тварин Том 12,
№ 1, 2010р

Біологія тварин Том 12,
№ 2, 2010р

Правила оформлення статей

Науково-технічний бюлетень

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 1-2, 2008р

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 3, 2008р

Науково-технічний бюлетень Том 10, № 1-2, 2009р

Науково-технічний бюлетень Том 11, № 1, 2010р

Науково-технічний бюлетень Том 11, № 2-3, 2010р

Правила оформлення статей

Посилання