Вміст загальних та вільних амінокислот у рубці корів при згодовуванні екструдованого ріпакового шроту
І. В. Невоструєва, І. В. Вудмаска
Наведено результати досліджень впливу екструдованого ріпакового шроту на вміст білкових і вільних амінокислот у рубці корів. Встановлено, що збільшення в раціоні корів кількості важкорозщеплюваного протеїну призводить до зростання у вмісті рубця корів концентрації білкових амінокислот і зниження кількості вільних амінокислот, що зумовлено зменшенням протеолізу білків екструдованих добавок.
У складі білків вмісту рубця корів, яким згодовували екструдований ріпаковий шрот зростала концентрація лізину, аргініну, треоніну, валіну, метіоніну, ізолейцину, фенілаланіну, аспарагінової кислоти, проліну, цистину. Серед вільних амінокислот виявлено менше гістидину, аргініну, метіоніну , лейцину, глютамінової кислоти і проліну.
скачати повний текст статті в форматі PDF
|