Розщеплюваність кормів у рубці бугаїв за різної тривалості їх інкубації in situ та при введенні хелатної сполуки хрому у рубець
Є. О. Дзень
У статті наведені результати досліджень розщеплюваності органічної речовини пшениці, жита і ячменю у рубці бугаїв при введенні хелатної сполуки хрому у рубець та за різної тривалості їх інкубації in situ. Встановлено, що найвищий рівень розщеплення органічної речовини в усіх досліджуваних кормах встановлено протягом 4-годинної інкубації як при утриманні тварин на основному раціоні, так і при внесенні хромметіоніну в рубець бугаїв. Із збільшенням тривалості інкубації окремих зернових інгредієнтів корму у рубці, швидкість і ступінь їх розщеплення зменшується. Внесення органічної сполуки хрому у рубець бугаїв збільшувало ступінь і швидкість деградації поживних речовин пшениці, жита і ячменю. Найвища швидкість розщеплення встановлена у пшениці як на основному раціоні, так і з внесенням у рубець хромметіоніну, а швидкість розщеплення жита і ячменю були майже однакові.
скачати повний текст статті в форматі PDF
|