Інститут біології тварин ГоловнаКонтактна інформація
in English

Розщеплюваність кормів у рубці бугаїв за різної тривалості їх інкубації in situ та при введенні хелатної сполуки хрому у рубець

Є. О. Дзень

У статті наведені результати досліджень розщеплюваності органічної речовини пшениці, жита і ячменю у рубці бугаїв при введенні хелатної сполуки хрому у рубець та за різної тривалості їх інкубації in situ. Встановлено, що найвищий рівень розщеплення органічної речовини в усіх досліджуваних кормах встановлено протягом 4-годинної інкубації як при утриманні тварин на основному раціоні, так і при внесенні хромметіоніну в рубець бугаїв. Із збільшенням тривалості інкубації окремих зернових інгредієнтів корму у рубці, швидкість і ступінь їх розщеплення зменшується. Внесення органічної сполуки хрому у рубець бугаїв збільшувало ступінь і швидкість деградації поживних речовин пшениці, жита і ячменю. Найвища швидкість розщеплення встановлена у пшениці як на основному раціоні, так і з внесенням у рубець хромметіоніну, а швидкість розщеплення жита і ячменю були майже однакові.

скачати повний текст статті в форматі PDF

Біологія тварин

Біологія тварин Том 8,
№ 1-2, 2006р

Біологія тварин Том 9,
№ 1-2, 2007р

Біологія тварин Том 10,
№ 1-2, 2008р

Біологія тварин Том 11,
№ 1-2, 2009р

Біологія тварин Том 12,
№ 1, 2010р

Біологія тварин Том 12,
№ 2, 2010р

Правила оформлення статей

Науково-технічний бюлетень

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 1-2, 2008р

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 3, 2008р

Науково-технічний бюлетень Том 10, № 1-2, 2009р

Науково-технічний бюлетень Том 11, № 1, 2010р

Науково-технічний бюлетень Том 11, № 2-3, 2010р

Правила оформлення статей

Посилання