Інститут біології тварин ГоловнаКонтактна інформація
in English

Зміни вмісту токоферолу і продуктів ПОЛ у печінці курей та їх ембріонів залежно від рівня каротиноїдів у раціоні

О. І. Дух, С. О. Вовк

Встановлено, що між рівнем каротиноїдів у раціоні племінних курей у репродуктивний період і вмістом токоферолу та продуктів ПОЛ як у їх печінці, так і печінці ембріонів, існує тісний корелятивний зв'язок. Зокрема підвищення рівня каротиноїдів в комбікормі курей із 0,92 мг до 3,68 мг на голову на добу в період інтенсивної яйцекладки знижує рівень МДА і дієнових кон'югатів, а також незначно підвищується вміст токоферолу як у печінці дорослої птиці, так і в печінці ембріонів перед їх вилупленням, що є важливим біохімічним механізмом у плані профілактики виникнення оксидативного стресу в добових курчат.

скачати повний текст статті в форматі PDF

Біологія тварин

Біологія тварин Том 8,
№ 1-2, 2006р

Біологія тварин Том 9,
№ 1-2, 2007р

Біологія тварин Том 10,
№ 1-2, 2008р

Біологія тварин Том 11,
№ 1-2, 2009р

Біологія тварин Том 12,
№ 1, 2010р

Біологія тварин Том 12,
№ 2, 2010р

Правила оформлення статей

Науково-технічний бюлетень

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 1-2, 2008р

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 3, 2008р

Науково-технічний бюлетень Том 10, № 1-2, 2009р

Науково-технічний бюлетень Том 11, № 1, 2010р

Науково-технічний бюлетень Том 11, № 2-3, 2010р

Правила оформлення статей

Посилання