Жирнокислотний склад загальних ліпідів у печінці і яйцепроводі курей-несучок за різного рівня вітаміну Д3 у раціоні
В. Ю. Гудима, В. Г. Янович
Наведені дані про жирнокислотний склад загальних ліпідів печінки і яйцепроводу курей-несучок, яким протягом місяця згодовували комбікорм з вмістом вітаміну Д3 1250, 2500 і 3750 ІО/кг. Встановлено, що при підвищенні рівня вітаміну Д3 у комбікормі на 50 % від норми в загальних ліпідах печінки курей-несучок збільшується відносний вміст олеїнової і лінолевої кислот. При підвищенні рівня вітаміну Д3 у раціоні курей-несучок до 3750 ІО/кг у загальних ліпідах яйцепроводу курей-несучок дозозалежно вірогідно зменшується відносний вміст олеїнової кислоти і збільшується відносний вміст лінолевої, ліноленової і арахідонової кислот.
скачати повний текст статті в форматі PDF
|