Метаболічний профіль крові курей-несучок за різного рівня вітаміну Д3 в раціоні
В. Ю. Гудима, В. Г. Янович
Наведені дані про вміст глюкози, триацилгліцеролів, холестеролу, продуктів ПОЛ і активність антиоксидантних ферментів у крові курей-несучок при рівні вітаміну Д3 1250, 2500 і 3750 ІО/кг комбікорму. Встановлено, що як зниження, так і підвищення рівня вітаміну Д3 в раціоні курей-несучок приводить до вірогідного збільшення концентрації глюкози, триацилгліцеролів і холестеролу в їх крові. Рівень вітаміну Д3 в раціоні суттєво не впливає на активність антиоксидантних ферментів, а його підвищення приводить до зменшення концентрації продуктів ПОЛ в крові курей-несучок.
скачати повний текст статті в форматі PDF
|