Інститут біології тварин ГоловнаКонтактна інформація
in English

Метаболічний профіль крові курей-несучок за різного рівня вітаміну Д3 в раціоні

В. Ю. Гудима, В. Г. Янович

Наведені дані про вміст глюкози, триацилгліцеролів, холестеролу, продуктів ПОЛ і активність антиоксидантних ферментів у крові курей-несучок при рівні вітаміну Д3 1250, 2500 і 3750 ІО/кг комбікорму. Встановлено, що як зниження, так і підвищення рівня вітаміну Д3 в раціоні курей-несучок приводить до вірогідного збільшення концентрації глюкози, триацилгліцеролів і холестеролу в їх крові. Рівень вітаміну Д3 в раціоні суттєво не впливає на активність антиоксидантних ферментів, а його підвищення приводить до зменшення концентрації продуктів ПОЛ в крові курей-несучок.

скачати повний текст статті в форматі PDF

Біологія тварин

Біологія тварин Том 8,
№ 1-2, 2006р

Біологія тварин Том 9,
№ 1-2, 2007р

Біологія тварин Том 10,
№ 1-2, 2008р

Біологія тварин Том 11,
№ 1-2, 2009р

Біологія тварин Том 12,
№ 1, 2010р

Біологія тварин Том 12,
№ 2, 2010р

Правила оформлення статей

Науково-технічний бюлетень

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 1-2, 2008р

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 3, 2008р

Науково-технічний бюлетень Том 10, № 1-2, 2009р

Науково-технічний бюлетень Том 11, № 1, 2010р

Науково-технічний бюлетень Том 11, № 2-3, 2010р

Правила оформлення статей

Посилання