ГОСПОДАРСЬКО-CЕЛЕКЦІЙНІ ОСОБЛИВОСТІ ТВАРИН УКРАЇНСЬКОЇ ЧОРНО-РЯБОЇ МОЛОЧНОЇ І АБЕРДИН-АНГУСЬКОЇ ПОРІД ТА ЇХ ПОМІСЕЙ РІЗНИХ ГЕНОТИПІВ
Є. І. Федорович, Р. В. Каспров, В. В. Федорович, Й. З. Сірацький
У процесі створення м'ясного стада на основі української чорно-рябої молочної породи вперше в умовах Поділля в динаміці проведені комплексні порівняльні дослідження на чистопородних бугайцях української чорно-рябої молочної і абердин-ангуської порід та їх помісях різних генотипів (1/2-, 3/4- і 7/8- кровних за абердин-ангусами), вивчені закономірності їх росту, екстер'єрно-конституційних особливостей, формування м'ясної продуктивності та хімічного складу м'яса. Встановлено, що чистопородні абердин-ангуси та їх помісі за більшістю показників переважали чистопородних ровесників української чорно-рябої молочної породи.
Ключові слова: ЖИВА МАСА, ПРОМІРИ СТАТЕЙ ТІЛА, ГЕНОТИП, М'ЯСНА ПРОДУКТИВНІСТЬ, ЗАБІЙНИЙ ВИХІД, СОРТОВИЙ СКЛАД НАПІВТУШ, КАЛОРІЙНІСТЬ М'ЯСА.
скачати повний текст статті в форматі PDF
|