Інститут біології тварин ГоловнаКонтактна інформація
in English

ВПЛИВ ДАТИ ЗБОРУ УРОЖАЮ І БАКТЕРІАЛЬНО-ФЕРМЕНТНИХ ДОБАВОК НА ХІМІЧНІЙ СКЛАД ТА АЕРОБНУ СТАБІЛЬНІСТЬ СИЛОСУ СОРГО

Й. Б. Пис, Ф. Боровєц, В. Влізло

Метою проведення дослідів було визначення результату впливу дати збору урожаю і бактеріально-ферментних добавок на хімічній склад та аеробну стабільність силосу сорго. Дата збору урожаю не впливала (P < 0.05) на хімічний склад та аеробну стабільність свіжого силосу сорго. Додавання препаратів, що використовуються, незалежно від дати збору урожаю, підвищило якість ферментації та аеробну та опірність аеробному псуванню силосів сорго. Найвищий (P < 0.05) рівень загального білка виявлено в силосах SI-D і SI-P, в той час як найвищий вміст вуглеців крохмалю і розчинних у воді карбонатгідратів спостерігався в силосах SII, SII-D і SII-P. Найвища опірність до аеробного псування була характерна для силосів, виготовлених з додаванням суміші бактерій Lactobacillus buchneri, Pediococcus acidilactici з целюлозою і геміцелюлози.

скачати повний текст статті в форматі PDF

Біологія тварин

Біологія тварин Том 8,
№ 1-2, 2006р

Біологія тварин Том 9,
№ 1-2, 2007р

Біологія тварин Том 10,
№ 1-2, 2008р

Біологія тварин Том 11,
№ 1-2, 2009р

Правила оформлення статей

Науково-технічний бюлетень

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 1-2, 2008р

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 3, 2008р

Правила оформлення статей

Посилання