Інститут біології тварин ГоловнаКонтактна інформація
in English

ВМІСТ ІНСУЛІНУ І ЛІПІДІВ У ПЛАЗМІ КРОВІ СВИНЕЙ ПРИ ПІДВИЩЕННІ РІВНЯ ХРОМУ В РАЦІОНІ

Р. Я. Іскра

Наведені дані про вплив хрому при додаванні його до раціону свиней на вміст у крові інсуліну, ліпідів та їх жирнокислотного складу. При згодовуванні свиням продовж 2 місяців комбікорму з добавкою хрому в кількості 400 мкг/кг у вигляді хлористого хрому в їх крові вірогідно збільшується концентрація інсуліну, триацилгліцеролів і холестеролу, у загальних ліпідах збільшується вміст С20-С22 - поліненасичених жирних кислот.

Ключові слова: СВИНІ, ХРОМ, ЛІПІДИ, ЖИРНІ КИСЛОТИ, ІНСУЛІН.

скачати повний текст статті в форматі PDF

Біологія тварин

Біологія тварин Том 8,
№ 1-2, 2006р

Біологія тварин Том 9,
№ 1-2, 2007р

Біологія тварин Том 10,
№ 1-2, 2008р

Біологія тварин Том 11,
№ 1-2, 2009р

Правила оформлення статей

Науково-технічний бюлетень

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 1-2, 2008р

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 3, 2008р

Правила оформлення статей

Посилання