ВМІСТ ІНСУЛІНУ І ЛІПІДІВ У ПЛАЗМІ КРОВІ СВИНЕЙ ПРИ ПІДВИЩЕННІ РІВНЯ ХРОМУ В РАЦІОНІ
Р. Я. Іскра
Наведені дані про вплив хрому при додаванні його до раціону свиней на вміст у крові інсуліну, ліпідів та їх жирнокислотного складу. При згодовуванні свиням продовж 2 місяців комбікорму з добавкою хрому в кількості 400 мкг/кг у вигляді хлористого хрому в їх крові вірогідно збільшується концентрація інсуліну, триацилгліцеролів і холестеролу, у загальних ліпідах збільшується вміст С20-С22 - поліненасичених жирних кислот.
Ключові слова: СВИНІ, ХРОМ, ЛІПІДИ, ЖИРНІ КИСЛОТИ, ІНСУЛІН.
скачати повний текст статті в форматі PDF
|