Інститут біології тварин ГоловнаКонтактна інформація
in English

ВЕЛИЧИНА ВОДНЕВОГО ПОКАЗНИКА ТА КОНЦЕНТРАЦІЯ ЛЕТКИХ ЖИРНИХ КИСЛОТ У ВМІСТІ РУБЦЯ КОРІВ ПРИ ФЕРМЕНТАЦІЇ СИЛОСУ (IN VITRO) З РІЗНИМ РІВНЕМ РОЗЩЕПЛЮВАНОГО В РУБЦІ ПРОТЕЇНУ

В. В. Дубінський

У статті представлені результати досліджень впливу силосу злакового різнотрав'я з різним вмістом розщеплюваного в рубці протеїну на ферментативні процеси у рубці корів in vitro, зокрема величини водневого показника та концентрації летких жирних кислот. Установлено, що силос з низьким вмістом розщеплюваного в рубці протеїну (40,9 % від сирого протеїну) порівняно з контрольними пробами, у яких рівень цього протеїну був вищим (48,2 % від сирого протеїну), впродовж 28-добового експериментального періоду спричиняє вірогідне зростання концентрації летких жирних кислот та зниження рівня водневого показника.

Ключові слова: КОРОВИ, ШТУЧНИЙ РУБЕЦЬ, РОЗЩЕПЛЮВАНИЙ В РУБЦІ ПРОТЕЇН, СИЛОС, ЛЕТКІ ЖИРНІ КИСЛОТИ, рН.

скачати повний текст статті в форматі PDF

Біологія тварин

Біологія тварин Том 8,
№ 1-2, 2006р

Біологія тварин Том 9,
№ 1-2, 2007р

Біологія тварин Том 10,
№ 1-2, 2008р

Біологія тварин Том 11,
№ 1-2, 2009р

Правила оформлення статей

Науково-технічний бюлетень

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 1-2, 2008р

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 3, 2008р

Правила оформлення статей

Посилання