ХАРАКТЕРИСТИКА СЕРЦЕВОГО БІЛКА, ЯКИЙ ЗВ'ЯЗУЄ ЖИРНІ КИСЛОТИ (H-FABP)
У. Качор, М. Анткєвіч, А. Козубска-Собоціньска,Б. Данєляк-Чех, М. Шаран
Білки, які зв'язують жирні кислоти (H-FABP), відіграють роль у метаболізмі жирних кислот у поглинанні та міжкліклітинному транспортуванні жирних кислот до ?-окислювальних ділянок і ділянок синтезу триацилгліцеролів та фосфоліпідів. H-FABP білка найбільше виробляється у сімействі білків, які зв'язують жирні кислоти. Пошук поліморфізму у місцезнаходженні гену H-FABP допоміг ідентифікувати заміни у закодованих і незакодованих послідовностях у свиней, але у результаті не показав їх співвідношення з м'ясними параметрами.
скачати повний текст статті в форматі PDF
|