Інститут біології тварин ГоловнаКонтактна інформація
in English

ХАРАКТЕРИСТИКА СЕРЦЕВОГО БІЛКА, ЯКИЙ ЗВ'ЯЗУЄ ЖИРНІ КИСЛОТИ (H-FABP)

У. Качор, М. Анткєвіч, А. Козубска-Собоціньска,Б. Данєляк-Чех, М. Шаран

Білки, які зв'язують жирні кислоти (H-FABP), відіграють роль у метаболізмі жирних кислот у поглинанні та міжкліклітинному транспортуванні жирних кислот до ?-окислювальних ділянок і ділянок синтезу триацилгліцеролів та фосфоліпідів. H-FABP білка найбільше виробляється у сімействі білків, які зв'язують жирні кислоти. Пошук поліморфізму у місцезнаходженні гену H-FABP допоміг ідентифікувати заміни у закодованих і незакодованих послідовностях у свиней, але у результаті не показав їх співвідношення з м'ясними параметрами.

скачати повний текст статті в форматі PDF

Біологія тварин

Біологія тварин Том 8,
№ 1-2, 2006р

Біологія тварин Том 9,
№ 1-2, 2007р

Біологія тварин Том 10,
№ 1-2, 2008р

Біологія тварин Том 11,
№ 1-2, 2009р

Правила оформлення статей

Науково-технічний бюлетень

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 1-2, 2008р

Науково-технічний бюлетень Том 9, № 3, 2008р

Правила оформлення статей

Посилання